Endoscopie

Endoscopie wordt toegepast bij lekkage in rookgaskanalen, afvoerkanalen, ventilatiekanalen, zwembaden en vijvers. Met een endoscoop kunnen wij op moeilijk bereikbare plaatsen komen om lekkages op te sporen. Denk hierbij aan douchebakken, spouwmuren, baden en afvoerbuizen.

Onze endoscoop is een flexibele slang van 3 meter lang en slechts 8 millimeter dik. In de kop van de slang bevindt zich een kleine camera die wij in elke richting kunnen bewegen. Op onze monitor ontvangen wij de beelden die de camera registreert. Wanneer de lekkage is gevonden, leggen wij dit vast met een foto of filmpje.

Endoscopie wordt niet alleen gebruikt om een lekkage op te sporen, maar ook vaak voor preventieve maatregelen ingezet. De endoscoop is namelijk in staat om corrosie en kleine haarscheurtjes in beeld te brengen. Hierdoor worden probleemgebieden in kaart gebracht en kunnen lekkages worden voorkomen.

Meestal bevindt zich in de buurt van de lekkage altijd wel een gaatje waardoor onze endoscoop naar binnen kan. Wanneer dit niet het geval is, boren wij een gaatje van 8 millimeter. Nadat de lekkage is opgespoord, kan dit gemakkelijk en snel weer worden afgedicht.

  foto_s-1
  Aankomst kleurstof onder ligbad met endoscopie waargenomen
  foto_s-3
  Lekkende waterleiding met endoscopie waargenomen in toiletreservoir
  foto_s-5
  Lekkende waterleiding met endoscopie waargenomen in toiletreservoir
  foto_s-7
  Endoscopie onderzoek uitgevoerd achter toiletreservoir
  foto_s-2
  Breuk in het riool met endoscopie waargenomen
  foto_s-4
  Lekkende waterleiding met endoscopie waargenomen in toiletreservoir
  foto_s-6
  Met endoscopie onder ligbad hevige lekkage waargenomen afkomstig van sifon
  Call Now Button