Dringt er regenwater door uw gevel naar binnen? Komen er vochtplekken in de buitenmuren van uw woning? Dan kan het zijn dat er sprake is van een gevel lekkage. Lekdetectie Nederland  zorgt ervoor dat het lek snel gevonden wordt door gebruik te maken van de nieuwste meettechnieken.

Opsporingsmethodes

Voor het detecteren van het lek gebruiken wij verschillende opsporingsmethodes:

  • Endoscopie: we kunnen hiermee de spouw van de gevel inspecteren en controleren op scheurtjes of openingen;
  • Thermografie: met infrarood technologie achterhalen we temperatuurverschillen in de gevel;
  • Visuele inspectie: met het blote oog kunnen we vaak tekenen van lekkage vinden, zoals vochtplekken, vochtstrepen, schimmel op de muur of verkleuringen.

Snel opsporen van een gevel lekkage

Een lekkage aan de gevel dient zo spoedig mogelijk worden opgespoord, zodat de herstelwerkzaamheden snel van start kunnen gaan en de schade beperkt blijft. Een lek in de gevel kan verschillende oorzaken hebben:

  • Er zitten scheuren of gaten in de buitenmuur of in het metselwerk;
  • Het voegwerk tussen de stenen kan verouderd of beschadigd zijn;
  • De dakgoot of de regenpijp kunnen verstopt zitten, waardoor het water niet goed weg kan lopen en langs de gevel naar beneden stroomt;
  • Een slechte afdichting bij ramen en deuren;
  • Slecht isolatiemateriaal, waardoor vocht zich kan ophopen in de muur.

Vaak denkt men dat de locatie van het lek zit op de plaats waar vochtplekken te zien zijn. Dat is echter lang niet altijd het geval. Laat daarom de opsporing van de oorzaak van het lek over aan de specialisten van Lekdetectie Nederland. Met onze apparatuur vinden we snel de exacte plaats van het lek en kunnen we hier direct maatregelen voor nemen.

Bel direct voor lekdetectie in uw gevel

Schakel Lekdetectie Nederland in voor een snelle detectie van de lekkage. Wij komen binnen 24 uur bij u langs en maken een meetrapport op. We sturen u direct een offerte met de te verwachten kosten. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040-2421234. Of ga naar onze contactpagina en laat een berichtje voor ons achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

    Call Now Button