Lekkage zwembad

Bij een zwembad lekkage is er sprake van enorm waterverlies. Elke dag dat u wacht met het oplossen hiervan, heeft veel schade tot gevolg. Vaak leidt dit ook tot gevolgschades die u niet direct ziet, maar die wel aanwezig zijn. Lekkage in uw zwembad opsporen is een van onze specialiteiten. Zwembaden maken gebruik van diverse soorten filters, pompen, verlichting en grote hoeveelheden water. Al deze elementen zijn gevoelig voor lekkages. Een veel voorkomende oorzaak van een lekkage in een zwembad, zijn kleine scheurtjes in de bodem of in de wanden. Gezien er veel druk op de bodem en de wanden van een zwembad staat, groeien scheurtjes snel van klein naar groot.

Ook skimmers en pompinstallaties staan ook onder grote druk. Door de grote hoeveelheden water die hier doorheen stromen, kunnen skimmers scheef komen te zitten. Het gevolg is een lastig op te sporen zwembad lekkage. Ook leidingen die zich tussen tussen de pompinstallatie en het zwembad bevinden, kunnen na verloop van tijd aan slijtage onderhevig zijn. De leidingen worden minder sterk en zullen op den duur gaan scheuren en lekken.

Wij hebben diverse technieken beschikbaar om te bepalen waar de lekkage in uw zwembad zich bevindt. Lekkages zijn op te sporen met een o.a. een rioolcamera, een endoscopie, vochtmeting of kleurstoftest. Met deze technieken kunnen wij de oorzaak van de lekkage vinden, zonder hierbij schade aan te brengen. Na het traceren van de lekkage in uw zwembad, adviseren wij u natuurlijk over het oplossen hiervan.

    Call Now Button